Yurdumun tavsiye edilesi yerlerinden: KAŞ


Yeni işe başlamanın en sıkıntılı tarafı yeni insanlar, yeni ortam filan değil, yıllık iznin olmayışı benim için. Bu sebeple bayram ve her türlü izin, imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken zaman dilimleri oluyor. Önümde Ramazan Bayramı, 9 günlük tatil. İlk önce Mısır'da oldukça uygun bir fiyata tur satın almış arkadaşlarıma katılmak geçti içimden ama sonra Mısır'da yaşanan olaylar televizyondan izlemeye benzemez otur oturduğun yerde dedim, gözüm yemedi. Bir gün sonra bir arkadaşım "arabada 1 kişilik boş yer var, Kaş'a gidiyoruz, gelmek ister misin?" deyince sırf o arkadaşımın referansıyla geri kalan 5 kişisini tanımadığım bir grubun tatil gezisine atladım. Pek de güzel geçti OH!



Kaş küçücük bir tatil yeri ve kesinlikle tavsiye edilesi. Denizi berrak ve sıcacık. Aktivitesi bol. Rafting, dalış, paraşüt ya da tekne turları. Çeşme Ilıca hariç denizi bu kadar sıcak olan bir yerde yüzmemiştim. Kalacak yerler ile barlar arasında yürüme mesafesi 5-10 dk en fazla. Orda otelde kalmak çok mantıksız olurdu muhtemelen çünkü otellerde pansiyon kalitesinde aşağı yukarı ve sadece ücretleri biraz daha fazla. Bizim gittiğimiz Hermes Pansiyon temizliği ile bizim beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı, o yüzden tavsiye edilir.En ünlü barı Mavi Bar. Muhtelemelen en eski ve de meşhur olmasından mütevellit bütün ortam orda. Biz Cafe Barcelona'ya gidemedik bir türlü ama tavsiye edilesi yerlerden. Güzel müzikler çalıyorlar ayrıca ortamı da güzel. Bir de Red Point gidilesi barlardan. Kuytu diye bir cafe var, yemekleri leziz. 4-5 arkadaş, kuzen ya da kardeş olduğunu düşündüğümüz tarz ve güzel bayanlar tarafından işletiliyor.


Bir de nezih bir kitleye sahip Kaş. En azından bizim gittiğimizde öyleydi. Mesela bir Nejat İşler, Alican Yücesoy gibi ünlü oyuncular geliyor. (Nejat İşler'e nezih dedim yalnız beyler şşşt)

Nejat İşler de tatilin geyiği oldu lakin "what happened in Kaş, stays in Kaş" felsefesi gereği bunu burda afişe etmiyorum :)

Türk filmlerinde "işte o gece birbirimizin olduk sonra da hooop çocuğumuz oldu"edasıyla böyle üstünkörü ve kısa anlatırım işte.



O değil de Kurban Bayramı'nda ne yapıyoruz abi?