20'li yaşların sonuna doğru piyasası düşen kadın-erkek tipleri

Kadınlarda; yaramazlar, kafasını estiğini yapanlar, kıskandıranlar, "aman dikkat et beni kaptırırsın" mesajı verenler, nazlılar.

Erkeklerde; ıssız adamlar, kızım bak ben seni üzerimciler, ilişkiyle uğraşamcılar, ben çok eşliyimciler, bohemler, hippiler, herkes rahat takılsıncılar.

20'li yaşların başında kaybetme korkusunun ve güvensizliğin verdiği heyecan, ıssız adamların ve yaramaz kızların piyasasını yükseltirken, 20'li yaşların sonuna doğru gelen huzur ve güven arayışı ile nihayet efendi erkeklere ve uslu kadınlara da gün doğmuştur.


Her yaşın farklı bir dinamiği var malumunuz. Bu da haliyle ilişkilere yansıyor. Mesela 20'li yaşların başında olgun bir ilişki arayışı, karşı tarafta bunu anlayacak kapasite olmayacağı için muhtemelen, yalnızlıkla sonuçlanacak. Sonuçlanmasa bile o yaşlarda tercih edilen insanlar -istisnalar kaideyi bozmamakla beraber- çoğunlukla doğru tercihler olmayacak. Biraz masalların, biraz filmlerin, biraz da okul dışında pek bir sorumluluğu olmayan sorunsuz hayatların etkisiyle ilişki adı altında mükemmel dramlar yaşamak ister insanoğlu. Bu yüzden elde edemediğimiz, etsek de her an kaybetme korkusu yaşadığımız insanlara aşık olma eğilimine gireriz o dönemde. İş hayatıyla beraber hayatımıza ciddi sorunlar eklenince çoğu kişinin böyle dramalara ihtiyacı kalmaz, huzur ve güven aramaya başlar ilişkilerinde. Bu sebeple güvenilmez tiplerin piyasası genellikle 25, cazibesi yüksek bir insan için 30'una kadar yüksektir.

25'inden önce evliliği düşünmüyorsanız bu tarz ilişkiler tehlikeli değildir aslında, hatta kendini keşfetme açısından faydalıdır bile. Sonrasında kimsenin bu tripleri çekmek istememesi, düşen beğeniler, artan yalnızlık zamanları hayatın kendini değiştirmelisin mesajıdır aslında. Bu mesajı alan kadınlar kendisine değer veren, güvenilir adamlara yönelip ilişki içinde güven verici tavırlar sergilerken, ıssız adamlar da bir anda ilişki insanı olup, sosyal medyada boy boy çift fotoğraflarıyla aşkını ilan etmekten gocunmaz artık.

Bazıları herkes gibi olmaktan, sıradan olmaktan ölesiye korktuğu için değişime direnir.
Bazılarının çocukluktan gelen büyük travmaları vardır, farkındalığı gelişse de kendi için yanlış bulduğu insanlarla birlikte olmaktan kurtulamaz.


Yetişkinlik döneminde insanı en fazla etkileyen arkadaşları ve sevgilileridir bence. Bir sevgili hayatınızı karartabileceği gibi sizi göklere de çıkarabilir. O yüzden kiminle birlikte olduğunuz mühim sevgili okurlarım. Neticede bir ilişki nasıl başlamışsa hep öyle devam ediyor. İlişkideki roller de. Yani hem kıskanç sevgiliniz hem de huzurlu bir ilişkiniz olamaz. Aksini iddia eden varsa buyursun dinliyorum.